PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

"Leadership pentru toți"

ATELIER DE BUNE PRACTICI - ONLINE pentru utilizatorii PLATFORMEI APL

Această activitate se va desfășura sub forma unor ateliere de bune practici gratuite pentru aleși locali și angajați din primării și consilii județene precum, cât și pentru cei din instituţiile, întreprinderile și serviciile publice aflate în coordonarea autorităților locale.

Atelierele de bune practici se vor desfășura sub forma unor dezbateri tematice cu o durată de 1-2 ore, fiecare atelier având o temă specifică, participarea la un atelier fiind posibilă după completarea și trimiterea formularului de înscriere pe care o găsești pe această pagină.

Tema atelierului va fi aleasă de către participanți, după ce se înscriu primele 25 de persoane care doresc să participe la această activitate.
Data și ora atelierului vor fi anunțate în Platforma APL după ce se stabilește tema.

Leadershipul pentru toți este un concept care susține că leadershipul nu este o trăsătură înnăscută, ci o abilitate care poate fi învățată și dezvoltată de oricine. Acest concept se bazează pe ideea că toți oamenii au potențialul de a fi lideri, indiferent de vârstă, sex, rasă, etnie sau statut social.

Leadershipul pentru toți are o serie de beneficii potențiale, printre care:

➢ Îmbunătățirea performanței organizaționale: Un mediu de lucru în care toți oamenii au oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de leadership poate duce la o creștere a productivității, a inovației și a satisfacției angajaților.

➢ Reducerea inegalității: Leadershipul pentru toți poate ajuta la crearea unei societăți mai echitabile, în care toți oamenii au șanse egale de a-și atinge potențialul.

➢ Îmbunătățirea calității vieții: Leadershipul pentru toți poate ajuta la crearea unei lumi mai bune, în care toți oamenii pot contribui la rezolvarea problemelor sociale și la crearea unei lumi mai juste și mai prospere. 

Există o serie de modalități de a promova leadershipul pentru toți. Printre acestea se numără:

➢ Educația: Educația este esențială pentru dezvoltarea abilităților de leadership. Programele educaționale care se concentrează pe leadership pot ajuta oamenii să învețe despre diferite stiluri de leadership și să dezvolte abilitățile necesare pentru a fi lideri eficienți.

➢ Oportunitățile de dezvoltare: Oamenii trebuie să aibă oportunități de a-și dezvolta abilitățile de leadership. Acest lucru poate fi realizat prin oferirea de oportunități de mentorat, coaching și participare la programe de dezvoltare a leadershipului.

➢ Exemplele pozitive: Oamenii sunt mai predispuși să urmeze un exemplu pozitiv. Prezentarea de exemple pozitive de leadership poate inspira oamenii să-și dezvolte propriile abilități de leadership.

Leadershipul pentru toți este un concept important care are potențialul de a face lumea un loc mai bun. Prin promovarea leadershipului pentru toți, putem crea o societate mai echitabilă, mai inovatoare și mai prosperă.