PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Analiză REI – Peste 5 mld. EUR au la dispoziție autoritățile publice pentru investiții în modernizarea și dezvoltarea orașelor și comunelor din România în această toamnă.
Sunt fonduri pentru infrastructura rutieră, energie regenerabilă, mobilitate și regenerare urbană.

„Autoritățile publice locale au la dispoziție o oportunitate unică de a accesa fonduri europene pentru a-și dezvolta comunitățile. O parte din schemele de finanțare au deja Ghiduri disponibile, iar REI Grup are multe proiecte în lucru, prin care vor fi accesate astfel de fonduri. Suntem bucuroși să avem peste 30% cotă de piață din proiectele depuse pe majoritatea schemelor dedicate autorităților publice, ceea ce se traduce în sute de proiecte care au obținut finanțare și autorități care derulează proiecte importante pentru revitalizarea comunităților pe care le reprezintă”, a declarat Roxana Mircea, managing partner REI Grup.

„Din totalul celor peste 80 de specialiști REI Grup, aproximativ jumătate sunt responsabili de scrierea, implementarea și monitorizarea proiectelor pentru autoritățile publice. Un număr de circa 40 dintre colegii noștri din toată țara sunt responsabili cu pregătirea, scrierea, implementarea și monitorizarea tuturor proiectelor derulate în parteneriat cu autoritățile publice. Anul 2023 a fost unul cu foarte multă activitate pe zona de proiecte publice, de aceea și noi ne-am concentrat mai mult în această direcție, pentru a răspunde cu promptitudine tuturor oportunităților de finanțare din acest sector. Sfătuim unitățile administrativ-teritoriale să verifice specialiștii cu care aleg să lucreze, fie că vorbim de consultanți sau proiectanți, să solicite și să valideze un istoric, să analizeze numărul de angajați și să evalueze competențele acestora privind achizițiile în SICAP, totul pentru a nu rata aceste finanțări extrem de importante pentru toate comunitățile locale din România”, a completat Roxana Mircea.

Dă click aici pe fiecare buton pentru a vedea programele ce vor fi lansate

REI FINANCE ADVISORS și REI INTERNATIONAL CONSULTING, parte a REI Grup, sunt companii specializate în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții atât prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare, PNDR), cât și pe scheme de ajutor de stat (HG 959/2022, HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 81/2019, OUG 130/2020).
Potrivit datelor din 2022, REI se situează pe locul al doilea, la nivel național, în topul companiilor de consultanță specializate în atragerea de finanțări prin fonduri europene și ajutoare de stat.
Echipa REI numără în prezent peste 80 de consultanți specializați, în 13 birouri la nivel național, cu o vastă experiență în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau internațional.
REI a reușit cu succes atragerea finanțării pentru peste 1.000 de clienți la nivel național, cu peste 1.000 de proiecte implementate și o rată de succes – lider în domeniu – de 99%.
Cu o experiență de peste 10 ani, specialiștii REI se adaptează ușor cerințelor pieței, cunoscând foarte bine mecanismele fondurilor nerambursabile și identifica oportunitățile de obținere de finanțări din surse interne și externe. Aceștia gestionează eficient activitățile proiectelor, relația cu autoritățile publice și pe cea cu companiile private, atât companii multinaționale, cât și companii antreprenoriale, românești.