PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Tulcea: Consiliul Judeţean primeşte proiecte în cadrul mecanismului de bugetare participativă

Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea a anunţat, pe pagina proprie de pe facebook, deschiderea unei noi sesiuni de depunere a cererilor de finanţare în cadrul mecanismului de bugetare participativă, proiectele putând fi depuse până pe data de 18 martie.

Ediţia din acest an are alocată suma de 200.000 lei, iar fiecare propunere trebuie să se încadreze într-un buget de 50.000 lei şi va urmări domeniile infrastructură, dezvoltare urbană şi mediu sau turism, cultură şi sport.

„Bugetarea participativă este un proces care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din judeţul nostru, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local. Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local”, se menţionează în anunţul autorităţii publice.

Proiectele pot fi depuse de cetăţeni care au domiciliul sau reşedinţa pe raza judeţului Tulcea, care propun activităţi acoperite de aria de competenţă a CJ şi care se desfăşoară în acest an calendaristic.

Proiectele depuse vor fi evaluate în perioada 19 martie – 9 aprilie, iar publicul le va putea vota în perioada 10-21 aprilie, cele câştigătoare urmând să fie anunţate pe data de 10 mai, potrivit site-ului autorităţii publice. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE