Primăria Miercurea-Ciuc doreşte să încurajeze şi să susţină companiile care intenţionează să investească în oraş, prin acordarea unor reduceri la impozitul pe clădiri.
Această „Schemă de ajutor de Minimis” are ca obiectiv „acordarea unui ajutor de minimis pentru contribuabilii, persoanele juridice ale bugetului local, prin acordarea unor reduceri din impozitul pe clădiri în vederea stimulării investiţiilor şi pentru crearea locurilor de muncă pe teritoriul municipiului Miercurea-Ciuc”, arată administraţia locală.
Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat, pentru AGERPRES, că se doreşte, în acest fel, să se întărească atractivitatea oraşului din punct de vedere economic şi să fie susţinute deciziile companiilor de a investi în municipiul reşedinţă de judeţ.
Edilul a precizat că se pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri, pe o perioadă de trei ani de zile, dacă este vorba de investiţii în clădiri noi sau reabilitate, în care se vor crea spaţii de producţie, servicii sau chiar comerţ şi care generează locuri noi de muncă.
În funcţie de punctajul obţinut, pe baza caracteristicilor îndeplinite de firme, impozitul pe clădiri se poate anula sau poate fi redus un anumit procent.
„Miercurea-Ciuc este una din cele mai mici capitale reşedinţe de judeţ din ţară, într-o zonă montană, dar cu o forţă de muncă bine calificată pe anumite domenii. Nu suntem pe axele marilor poluri de dezvoltare din România, dar deja ştim că marile poluri de dezvoltare s-au încărcat cu atâtea investiţi încât acolo există o problemă de forţă de muncă şi atunci vrem să ajutăm pentru deciziile de relocare sau locare de investiţii în Miercurea-Ciuc să conteze şi deschiderea pe care autoritatea locală poate să aibă pentru astfel de investiţii”, a declarat Korodi Attila.
Acesta a mai spus că, în ultimii trei ani, Primăria a semnat cu unele companii parteneriate pentru lărgirea de business-uri sau pentru ca în oraş să vină afaceri noi, dar a punctat că situaţia este „încă departe faţă de ce dorim să facem”. AGERPPRES