PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

MDLPA: 49 de contracte în valoare totală de peste 437 milioane de lei, semnate prin Programul ”Anghel Saligny”

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a semnat, miercuri, 49 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în valoare totală de 437.531.134,65 de lei.

Potrivit unui comunicat al MDLPA, contractele, semnate împreună cu beneficiarii proiectelor, prevăd modernizarea infrastructurii rutiere, înfiinţarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a reţelelor de canalizare menajeră şi a staţiilor de epurare, construirea unor poduri şi extinderea unor sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale.

„Avem tot mai mulţi primari care semnează contracte pentru proiectele depuse în cadrul Programului Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’, iar acestea încep să prindă contur în toate judeţele ţării. Este esenţial să dezvoltăm România în mod unitar şi echitabil, astfel încât să eliminăm disparităţile regionale şi să creştem standardul de viaţă al oamenilor. De aceea, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei are obligaţia de a duce la îndeplinire acest program şi de a sprijini autorităţile publice locale prin toate mijloacele de care dispune, inclusiv prin punerea la dispoziţie a expertizei”, a afirmat Veştea, citat în comunicat.

El a adăugat că îl bucură faptul că autorităţile locale au înţeles importanţa implicării continue, a colaborării şi a dialogului permanent între instituţii, pentru atingerea obiectivelor comune. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE