PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Giurgiu: Aproape 80% dintre giurgiuvenii participanţi la o e-consultare publică vor plantarea de arbori pe marginea drumurilor

Aproape 80 la sută dintre giurgiuvenii participanţi la o consultare publică online susţin plantarea de arbori ornamentali pe marginea drumurilor judeţene între localităţile judeţului.

„Consiliul Judeţean Giurgiu cu sprijinul Asociaţiei Pro Democraţia au închis consultarea publică prin intermediul aplicaţiei mobile eParticipare, privind plantarea de arbori ornamentali pe aliniamentele drumurilor judeţene dintre localităţi. Începând cu 29 septembrie şi până la data de 3 octombrie 2023, giurgiuvenii din tot judeţul au fost invitaţi să răspundă dacă sunt de acord cu plantarea arborilor ornamentali pe aliniamentele drumurilor judeţene dintre localităţi, în judeţul Giurgiu. De la lansarea de către Consiliul Judeţean Giurgiu a unui program de tăiere a arborilor îmbătrâniţi de pe marginea drumurilor judeţene, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a avut discuţii cu specialiştii în infrastructură de transport şi amenajare urbană, care au arătat că fiecare dintre cele două variante de soluţionare are efecte cuantificabile. Astfel, plantarea de arbori care cresc rapid are ca efect sporirea esteticii drumurilor, conferirea de umbră şi oxigen, în timp ce degajarea zonelor laterale ale drumurilor protejează pasagerii vehiculelor şi reduc riscul de coliziune în cazul unor derapaje”, se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de CJ Giurgiu.

În acest context, au fost iniţiate consultări cu giurgiuvenii pentru a determina cât de oportună este plantarea de noi arbori ornamentali care cresc rapid.

Rezultatele consultării cu cei aproximativ o mie de utilizatori ai aplicaţiei arată că giurgiuvenii susţin plantarea de arbori ornamentali.

Astfel, 79,4 la sută dintre cei care au votat în aplicaţia eParticipare au răspuns DA, plantării de arbori ornamentali pe marginea drumurilor, în timp ce 13,2 la sută au răspuns NU.

În acest context, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat luni, presei, că ‘E-consultarea publică capătă o importanţă deosebită pentru că susţine interacţiunea mai facilă a administraţiei publice cu giurgiuvenii din tot judeţul” cu scopul de a soluţiona probleme care îi privesc pe toţi locuitorii judeţului şi va folosi acest mijloc de comunicare şi în continuare pentru ca giurgiuvenii să îşi exprime părerea şi în cadrul altor consultări iniţiate de Consiliul Judeţean, iar ‘instituţia va ţine cont de rezultatele consultărilor’.

EParticipare este o aplicaţie mobilă, securizată şi gestionată independent de către Asociaţia Pro Democraţia, dezvoltată în cadrul proiectului E-consultare publică în judeţul Giurgiu’ (SIPOCA 975), co-finanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, axa prioritara 1- Administraţie publică şi sistem judiciar accesibile şi transparente.

În temeiul HCJ nr. 279/6.10.2023, CJ Giurgiu şi Asociaţia Pro Democraţia au încheiat un Acord de Parteneriat pentru realizarea de activităţi de informare şi consultare publică prin intermediul aplicaţiei mobile de consultare publică eParticipare, pentru deciziile de interes public judeţean.

Aplicaţia poate fi folosită din Google Play sau IOS. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE