PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: CJ a alocat circa 17 milioane lei primăriilor din judeţ

Fiecare localitate din judeţul Olt va primi în ultimul trimestru al acestui an cel puţin 100.000 lei de la Consiliul Judeţean (CJ) Olt, după ce forul a aprobat joi, alocarea a aproape 17 milioane de lei către primării pentru cheltuieli urgente, curente şi de capital.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a menţionat că pentru municipii s-au alocat 500.000 lei, pentru oraşe – 300.000 lei, iar pentru comune, suma minimă alocată a fost de 100.000 lei, însă au fost şi comune cărora li s-au alocat mai mulţi bani, în baza unor solicitări fundamentate.

„Marea majoritate a banilor provin din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Olt, iar o parte foarte mică din aceşti bani provine din cota de 6% pe care Consiliul Judeţean, conform Legii bugetului de stat, o distribuie către unităţile administrativ teritoriale din judeţ. Sunt aproximativ 17 milioane de lei care au fost alocaţi în funcţie de necesităţile lor şi gândind o formulă ca toate localităţile să primească ceva bani. Am gândit formula ca municipiile să primească câte 500.000 lei, oraşele 300.000 lei, comunele minim 100.000 lei. Diferenţa de bani s-a dat în funcţie de fundamentarea localităţilor respective, diferenţiat, pentru o serie de localităţi”, a explicat Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a menţionat că tot în şedinţa de joi a fost aprobată alocarea unor sume din excedentul anual al bugetului local pentru efectuarea de investiţii, în principal fiind vorba de modernizarea unor drumuri şi a unui pod aflat pe un drum judeţean.

„Avem o serie de investiţii licitate sau în curs de licitare la nivelul Direcţiei de Investiţii şi Drumuri Judeţene şi era nevoie de aceşti bani să putem demara lucrările. Una dintre aceste lucrări este un pod de la Oporelu, situat pe un drum judeţean, trebuie refăcut, deja e licitată lucrarea, urmând să dăm ordinul de începere a lucrărilor”, a mai spus Marius Oprescu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE