PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 5: Locuinţe nZEB pentru tineri, în valoare de 124 de milioane de lei

Consiliul Local al Sectorului 5 a aprobat miercuri studiul de fezabilitate al proiectului care prevede realizarea unor locuinţe cu impact redus asupra mediului destinate tinerilor.

Proiectul are o valoare totală de 124.751.627 lei, TVA inclus, dintre care lucrările de construcţii şi montaj reprezintă 112 milioane lei. Contribuţia proprie a Sectorului 5 va fi 50 de milioane de lei, constând în cheltuieli neeligibile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Se vor realiza astfel 177 de unităţi locative pentru tinerii din comunităţi marginalizate şi grupuri vulnerabile, în suprafaţă totală de 14.049 mp construiţi.

Durata de realizare a lucrărilor este estimată la 32 de luni, dintre care studiul de fezabilitate – cinci luni, licitaţiile – trei luni, proiectarea – trei luni, iar activitatea efectivă de execuţie a lucrărilor – 19 luni.

Proiectul prevede o suprafaţă de spaţii verzi amenajate de 4.620 mp, un număr de 75 de locuri de parcare la nivelul terenului şi 147 de locuri de parcare la nivelul subsolurilor. Suprafaţa locurilor de joacă pentru copii va totaliza 220 mp.

Investiţia propusă urmează să fie realizată pe Şoseaua Viilor nr. 52. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE