PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sălaj: Gradul de gradul de colectare a veniturilor la bugetul consolidat, aproape de 100%

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sălaj a încasat de la contribuabili, în primele nouă luni din acest an, circa 1,1 miliarde de lei, reprezentând 98% din programul anual stabilit de Ministerul Finanţelor.

„Unul dintre cei mai importanţi indicatori ai activităţii noastre este gradul de colectare a veniturilor la bugetul consolidat care, la data prezentei, se situează la 98%, aproximativ. În cifre absolute, vorbim despre o sumă colectată de 1,1 miliarde de lei, dintr-un program total de 1,124 miliarde. Sigur, cele 24 de milioane de lei nerealizate, reprezentând 2%, este sarcina de colectare pentru cele trei luni care urmează şi care cu certitudine va fi recuperată”, a declarat vineri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, Cornel Magyar, şeful AJFP Sălaj.

Potrivit acestuia, comparând încasările din primele nouă luni ale anului 2023 cu cele din perioada similară a anului precedent, se observă faptul că s-a înregistrat o creştere nominală de 126,65 milioane de lei, ceea ce reprezintă 13,02% peste nivelul încasărilor din perioada similară a anului precedent.

Cornel Magyar a adăugat faptul că în cazul contribuabililor din Sălaj gradul de conformare voluntară la plată, adică declararea şi plata obligaţiilor fiscale în termen, este unul foarte bun.

În cazul în care unii contribuabili nu plătesc la termen, în cele mai multe cazuri este suficientă o singură somaţie, pentru achitarea datoriilor.

Numărul total al contribuabililor din Sălaj este de 107.298, din care 94.116 persoane fizice şi 13.182 persoane juridice. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE