PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

ADR Centru solicită modificarea metodologiei de selecţie a proiectelor depuse de mediul de afaceri

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru va propune ca metodologia de selecţie a proiectelor depuse de mediul de afaceri să se realizeze în baza punctajului obţinut de fiecare cerere de finanţare, după ce a primit mai multe notificări din partea potenţialilor solicitanţi privind posibila afectare a accesului companiilor la finanţare pe baze competitive.

În consecinţă, deschiderea apelului de proiecte pentru investiţii în noi tehnologii pentru IMM-uri se amână până la începutul lunii decembrie.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, ADR Centru a primit în ultima perioadă multe notificări din partea potenţialilor solicitanţi de finanţare privind posibila afectare a accesului companiilor la finanţare pe baze competitive şi apariţia unor situaţii care pot duce la diminuarea egalităţii de şanse.

„Ca atare, în calitate de Autoritate de Management a Programului ‘Regiunea Centru’ 2021-2027, ADR Centru a iniţiat procesul de modificare a mecanismului de selecţie a proiectelor în cadrul Intervenţiei 1.4.1 – Investiţii tehnologice in IMM-uri, cod apel PRC/110/PRC_P1/OP1. Prin urmare, ADR Centru emite Corrigendumul nr. 4 în cadrul acestui apel, prin care perioada de depunere a cererilor de finanţare se amână pentru intervalul 11 decembrie 2023, ora 12 – 12 februarie 2024, ora 12”, se menţionează în comunicat.

ADR Centru va propune, în continuare, Comitetului de Monitorizare al PR Centru ca metodologia de selecţie a proiectelor depuse de mediul de afaceri să se realizeze în baza punctajului obţinut de fiecare cerere de finanţare.

„Ca urmare a sesizărilor referitoare la apelurile de proiecte pentru mediul privat, pregătim procedura de convocare a Comitetului de Monitorizare al Regiunii Centru – singura entitate care poate aproba modificarea metodologiei de selecţie a proiectelor – pentru a garanta o abordare corectă a competiţiei dintre firmele din regiune. Am analizat toate opţiunile şi amânăm deschiderea apelului de proiecte pentru investiţii în noi tehnologii pentru IMM-uri, în vederea modificării metodologiei de selecţie a proiectelor. Considerăm că vom oferi astfel tuturor un răgaz pentru creşterea calităţii cererilor de finanţare pregătite. Vom reveni ulterior pentru a comunica soluţiile adoptate privind aplicarea mecanismului de selecţie pe baza punctajului obţinut de proiectele ce vor fi depuse în cadrul acestui apel”, a declarat, potrivit sursei citate, directorul general al ADR Centru, Simion Creţu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE