PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Teleorman: Aproape 400 de proiecte de infrastructură prin PNDL şi „Anghel Saligny” în judeţ

Aproape 400 de proiecte de infrastructură sunt asigurate în judeţul Teleorman prin programele PNDL şi „Anghel Saligny”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), remis, marţi, după vizita ministrului Adrian-Ioan Veştea în judeţ.

Ministrul Adrian-Ioan Veştea s-a întâlnit cu autorităţile publice locale, pentru a analiza stadiul proiectelor finanţate prin programele coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

„Am acceptat cu plăcere invitaţia de a participa la întâlnirea cu reprezentanţii autorităţilor teleormănene întrucât, numai printr-un dialog consistent şi continuu între administraţia publică centrală şi cea locală, ne putem îndeplini proiectele şi obiectivele propuse, în beneficiul cetăţenilor. În acest sens, am toată disponibilitatea de a avea discuţii constructive cu factorii decidenţi şi de a face o analiză serioasă, pertinentă şi periodică a situaţiei la nivelul administraţiei publice locale, pentru realizarea acestui obiectiv comun”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veştea.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, MDLPA asigură, în Teleorman, peste 1,25 de milioane de lei pentru realizarea a 254 de proiecte de infrastructură, iar prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” sunt alocate 1,82 milioane de lei pentru 131 de obiective care vizează modernizarea drumurilor şi a podurilor, extinderea sau înfiinţarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi înfiinţarea unor sisteme de distribuţie a gazelor naturale.

De asemenea, potrivit sursei citate, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) finanţează, cu aproximativ 330 de milioane de lei, 161 de proiecte de reabilitare termică şi eficientizare energetică a unor instituţii publice şi clădiri rezidenţiale multifamiliale, de asigurare a infrastructurii pentru transportul verde sau de elaborare şi actualizare a documentaţiilor de planificare urbană şi amenajarea teritoriului.

În comunicatul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei se mai arată că în Teleorman sunt în execuţie 110 unităţi locative, în valoare totală de 33,5 milioane de lei, în municipiile Alexandria, Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele.

Totodată, Compania Naţională de Investiţii asigură peste 753 de milioane de lei pentru 72 obiective contractate şi în diferite stadii de implementare. Dintre acestea, în municipiul Alexandria se construiesc un complex sportiv cu o capacitate de 5.496 de locuri pentru spectatori şi sediul Tribunalului Teleorman şi al Judecătoriei Alexandria, valoarea acestor obiective fiind de aproximativ 145 de milioane de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE