PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Braşov eficientizează energetic şi dotează cu surse alternative de energie şapte grădiniţe

Un număr de 7 grădiniţe din municipiul Braşov vor fi eficientizate energetic în perioada următoare, acestea urmând să beneficieze, totodată, de surse alternative, sustenabile, de producere a energiei: panouri fotovoltaice, panouri solare şi pompe de căldură.

„Continuăm proiectele de construire a noi unităţi de învăţământ, dar investim şi în cele existente pentru a le aduce la nivelul pe care îl merită copiii şi tinerii braşoveni. Am demarat proiectele de eficientizare energetică pentru 7 grădiniţe, care înseamnă izolarea termică a faţadelor cu vată bazaltică, termo şi hidroizolarea acoperişurilor acolo unde este cazul, înlocuirea tâmplăriei de la uşi şi ferestre cu una eficientă energetic. Corpurile de iluminat vor fi tip LED, iar aceste unităţi de învăţământ îşi vor produce atât apa caldă, cu ajutorul panourilor solare, cât şi energia electrică, cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Totodată, vom dota aceste grădiniţe cu recuperatoare de căldură, pentru o împrospătare permanentă a aerului fără pierderi de căldură”, a precizat primarul Allen Coliban, într-o informare transmisă, joi, presei.

În program sunt incluse grădiniţele nr. 1, 2, 10, 13, 21A, 34 şi grădiniţa Aprily Lajos.

La şase dintre acestea a fost finalizată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), etapă ce precede elaborarea proiectului tehnic şi obţinerea autorizaţiei de construire, iar pentru cea de a şaptea, proiectul este în faza de elaborare a DALI. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE