PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Serviciu de ecarisaj, înfiinţat în Oradea de Administraţia Domeniului Public

Directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica, a anunţat miercuri înfiinţarea unui nou serviciu al ADP, anume serviciul de ecarisaj, prin care se vor colecta cadavrele de animale mici şi mijlocii de pe domeniul public al municipiului Oradea şi din gospodăriile locuitorilor.

„Această investiţie de 20.000 de euro din fondurile noastre am finalizat-o recent şi avem deja autorizaţia sanitar-veterinară şi suntem în curs să obţinem şi autorizaţia de la mediu. Serviciul de ecarisaj stă la dispoziţia populaţiei, care poate suna la un număr de telefon, urmând ca maşina noastră să se deplaseze să ridice cadavrul de animal. Se aduce la sediul serviciului, se depozitează în camera frig, de unde, la circa o mie de kg, chemăm firma de incinerare, plătim şi sunt transportate pentru această operaţiune,” a declarat miercuri directorul Andrica.

Potrivit directorului, în categoria animalelor mici şi mijlocii intră păsările, iepurii, pisicile, câinii, oile, caprele şi porcii.

Preluările din gospodării sunt contra cost, pentru transport – 50 de lei, pentru depozitarea la camera de frig, 50 de lei, iar predarea acestora la societatea care se ocupă de incinerare costă 5 lei pe kg.

Cadavrele de animale sunt ridicate în urma sesizărilor telefonice sau scrise de la cetăţeni, la numere de telefon anunţate public sau pe o adresă de email a ADP.

Pentru colectare au prioritate cadavrele din preajma şcolilor, grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor, instituţiilor publice, din alte locuri publice, după care cele din zonele periferice ale Oradiei şi abia apoi cele din gospodăriile individuale.

Directorul Andrica a menţionat că există şi posibilitatea predării cadavrului la punctul de ecarisaj, în acest caz nemaifiind percepută taxa de transport.

Serviciul a fost dotat cu un container frigorific, o cabină şi un container modular, care se găsesc lângă Adăpostul Grivei din Oradea (str. Corneliu Baba, nr. 19).

Investiţiile în serviciul de ecarisaj se ridică la suma de 92.500 lei şi au fost suportate din surse proprii de către Administraţia Domeniului Public Oradea. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE