PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Ministerul Dezvoltării a acordat titlul de parc industrial pentru investiţia Consiliului Judeţean de la Garoafa

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a acordat titlul de parc industrial pentru o investiţie pe care Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea intenţionează să o dezvolte în apropierea municipiului Focşani, la Garoafa, a informat, vineri, administraţia judeţeană.

„Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei privind acordarea titlului de parc industrial Societăţii Parc Industrial Vrancea SRL, un act esenţial pentru construirea primului parc de acest gen din judeţul Vrancea. Titlul de Parc industrial este acordat pentru o perioadă de 49 de ani, acesta prevăzând şi acordarea de facilităţi pentru investitorii care vor popula parcul. (…) Crearea unui parc industrial în judeţul Vrancea reprezintă una dintre principalele căi pentru dezvoltarea economiei judeţului, prin atragerea şi stimularea investiţiilor private, care vor contribui la crearea de noi locuri de muncă şi la dezvoltarea infrastructurii”, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Noul Parc Industrial va fi construit în comuna Garoafa pe un teren în suprafaţă de peste 475.000 metri pătraţi, cu deschidere la drumul naţional DN 2 (E85), la 15 kilometri de oraşul Focşani.

Parcul industrial va fi o zonă amenajată special în scopul dezvoltării industriale. Proiectul va consta în amenajarea terenului, construirea unui giratoriu pentru acces din E85, a unui sediu administrativ, cu săli de conferinţă şi birouri de închiriat, parcare cu spălătorie şi loc de servit masa pentru şoferi, asigurarea reţelelor de energie electrica şi gaz, aducţiune apă şi canal, sistematizare şi asfaltare străzi interioare.

„Atragerea investitorilor şi dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv este o componentă foarte importantă pentru dezvoltarea acestui frumos judeţ. Înfiinţarea unui parc industrial în judeţul Vrancea va contribui semnificativ la deschiderea zonei, crearea de noi locuri de muncă şi, în final, la creşterea nivelului de trai a vrâncenilor”, a declarat iniţiatorul proiectului, preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Următorul pas pentru edificarea acestei investiţii majore pentru judeţul Vrancea este scoaterea la licitaţie a proiectării şi execuţiei. Amenajarea noului parc industrial ar putea fi finalizată până în anul 2027, dar el poate deveni funcţional imediat ce în zonă va exista minimul necesar pentru funcţionarea firmelor, respectiv energie electrică. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE