PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Dezvoltarea durabilă, tema unei conferinţe internaţionale la Castelul Corvinilor

Dezvoltarea durabilă reprezintă tema unei conferinţe internaţionale care are loc, vineri, la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, la eveniment fiind prezenţi specialişti din mediul academic din România şi Franţa, precum şi reprezentanţi ai administraţiilor locale şi ai mediului de afaceri.

Prezent la deschiderea lucrărilor, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a subliniat faptul că administraţia locală a reuşit să elaboreze şi să transpună în practică zeci de proiecte cu finanţare europeană, fiecare dintre acestea fiind bazat pe principiile dezvoltării durabile, începând cu cele de eficientizare energetică a locuinţelor şi modernizare a transportului în comun, până la iniţiative care vizează educaţia şi sănătatea.

„Administraţia publică locală a municipiului nostru încearcă să se adapteze noilor provocări ale mileniului în care trăim fiind, pe alocuri, chiar un pionier al schimbării în mai multe domenii. Soluţiile venite dinspre mediul privat şi, mai ales, dinspre mediul academic sunt însă mai mult decât necesare şi benefice pentru întocmirea de politici publice şi implementarea de strategii eficiente. Suntem acum în punctul în care, pe termen lung, trebuie să resetăm economic municipiul Hunedoara şi avem foarte mare nevoie de cunoştinţele şi priceperea mediului academic, astfel încât să nu repetăm greşelile din trecut”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

Pe parcursul lucrărilor conferinţei, specialişti de la ASE Bucureşti, Universitatea Artois, Nord Pas de Calais, Arras – Franţa, Universitatea Picardia „Jules Verne”, Amiens – Franţa, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Universitatea din Petroşani, alături de reprezentanţi ai Patronatului Serviciilor Publice din România şi antreprenori din domeniul serviciilor de utilităţi publice vor dezbate teme actuale în domeniul dezvoltării sustenabile a zonei.

Evenimentul este organizat de către Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Hunedoara, Academia de Studii Economice Bucureşti – Centrul Teritorial Deva şi Universitatea Artois din Arras, Franţa.

Municipalitatea din Hunedoara implementează peste 30 de proiecte cu finanţare europeană, în valoare de 76,5 milioane de euro, cel mai mare dintre acestea, în valoare de 30 de milioane de euro, referindu-se la modernizarea transportului public local şi crearea unor coridoare de transport ecologice de la intrarea în oraş până la Castelul Corvinilor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE