PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

ADR Nord-Est: 226 milioane euro finanţare REGIO pentru stimularea mobilităţii urbane în municipii

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, în calitate de Autoritate de Management, a anunţat, luni, că sunt disponibili peste 226 de milioane de euro, prin programul REGIO, pentru pentru stimularea mobilităţii urbane în municipiile din regiune.

Obiectivul specific al acestei priorităţi este promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile, ca parte a tranziţiei către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon.

„Prin intermediul acestui apel sunt sprijinite acele proiecte care dovedesc creşterea distribuţiei modale către transportul public în comun nepoluant şi mijloacele alternative de transport (mersul pe jos, cu bicicleta) la nivelul municipiilor şi al zonelor urbane funcţionale/zonelor metropolitane din care acestea fac parte şi care conduc în mod nemijlocit la scăderea emisiilor de carbon”, se arată într-un comunicat de presă al ADR Nord-Est, remis AGERPRES.

Acţiunile sprijinite în cadrul acestui apel vizează investiţii destinate stimulării mobilităţii urbane durabile prin dezvoltarea transportului public în comun nepoluant, pe de o parte şi, în mod complementar, crearea, dezvoltarea de moduri alternative de transport nepoluant, prin modernizarea, achiziţionarea de material rulant electric (tramvaie), troleibuze şi autobuze electrice, inclusiv asigurarea accesibilităţii în mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu dizabilităţi.

De asemenea, sunt finanţate amenajările pistelor şi parcărilor pentru biciclete, crearea, modernizarea, extinderea de zone şi trasee pietonale şi semipietonale partajate.

Apelul de proiecte este unul necompetitiv, cu termen limită de depunere a proiectelor.

Cererile de finanţare pot fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021+ în perioada 1 octombrie 2023, ora 10,00 – 30 aprilie 2024, ora 10,00.

Pot solicita finanţare municipiile reşedinţă de judeţ şi municipiile sau parteneriate dintre municipiul reşedinţă de judeţ cu judeţul, oraşe, municipii sau comune din zona funcţională urbană, zona metropolitană sau asociaţii de dezvoltare intercomunitară. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE