PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: O staţie de tratare a deşeurilor va fi construită cu fonduri europene la depozitul ecologic de la Bălteni

O staţie de tratare mecanico-bilogică a deşeurilor, cu ajutorul căreia va fi redusă cantitatea de gunoi ce ajunge în celula de depozitare de la Centrul de management al deşeurilor de la Bălteni, va fi construită în cadrul centrului menţionat, printr-un proiect pentru cu finanţare nerambursabilă europeană, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

În vederea obţinerii finanţării pentru staţia de tratare a deşeurilor, CJ Olt a început procedurile pentru trecerea terenului în suprafaţă de 30 de hectare pe care este construit centrul pentru deşeuri, din domeniul public al comunei Bălteni, în domeniul public al judeţului.

„Este un teren pe care noi avem centrul de management al deşeurilor de la Bălteni şi el era dat în administrarea Consiliului Judeţean. În momentul de faţă am demarat procedurile să treacă în proprietatea Consiliului Judeţean, noi pregătindu-ne pentru etapa următoare din managementul deşeurilor, încercând să depunem pe fonduri europene o staţie de tratare mecanico-biologică/ asta înseamnă că pe groapa de gunoi, după tratarea gunoiului, va ajunge mai puţin gunoi şi noi vom termina celula existentă în timp mai îndelungat”, a arătat Marius Oprescu.

Noua investiţie este complemnetară celor existente la Bălteni, unde funcţionează un depozit ecologic pentru deşeuri, o staţie de tratare a levigatului, o staţie de sortare a deşurilor reciclabile şi o clădire a administrativă, toate aceste obiective fiind realizate şi puse în funcţiune în anii anteriori, prin proiectul Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, care a beneficiat de o finanţare europeană de circa 30 de milioane lei.

Preşedintele CJ Olt a punctat, referitor la colectarea selectivă a deşeurilor, că este în creştere cantitatea de deşeuri colectată selectiv.

„Lucrurile încep să se mişte. E adevărat că orice început e greu, localităţile încep să-şi promoveze colectarea selectivă şi am înţeles că sunt în creştere cantităţile de deşeu colectat selectiv”, a mai adăugat Marius Oprescu. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE