PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Prefectul a semnat ordinul de începere a lucrărilor de consolidare a clădirii Palatului Administrativ

Prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, a semnat, miercuri, ordinul de începere a execuţiei lucrărilor pentru proiectul „Consolidare, reabilitare, modernizare şi eficientizare energetică a clădirii Palatului Administrativ al judeţului Dolj, monument istoric de interes naţional”.

Potrivit Prefecturii Dolj, au fost puse la dispoziţie 30 de zile pentru asigurarea accesului antreprenorului pe şantier, iar finalizarea execuţiei lucrării va trebui realizată în termen de 33 de luni de la data începerii lucrărilor de execuţie, dar fără a depăşi termenul de 30 iunie 2026.

Lucrările vor fi realizate de Asocierea S.C. Construcţii Erbaşu S.A. – S.C. Rasub Construct S.R.L. – S.C. SPA Inovations S.R.L., având lider de asociere S.C. Construcţii Erbaşu S.A, asocierea care a câştigat licitaţia.

„Suntem într-un moment pe care îl aşteptăm de mult şi pentru care s-a muncit extrem de mult. Sunt bucuros şi vreau să le mulţumesc echipelor de specialişti din cadrul Prefecturii Dolj şi Consiliului Judeţean Dolj care au făcut front comun şi au dus acest proiect până în această fază extrem de importantă. Voi supraveghea îndeaproape evoluţia lucrărilor, voi fi prezent pe şantier ori de câte ori va fi nevoie pentru a mă asigura ca totul decurge normal şi în iunie 2026 ne vom revedea în această clădire care sunt convins că va arăta spectaculos în urma reabilitării”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu.

În acest moment, Instituţia Prefectului Dolj şi Consiliul Judeţean Dolj, cele două instituţii care îşi desfăşoară activitatea în Palatul Administrativ, sunt în procedură de mutare în noile sedii.

Valoarea contractului este de 70.451.618,34 lei fără TVA, bani obţinuţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României şi de la Ministerul Afacerilor Interne. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE