PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: Investiţii de 1,6 miliarde lei în infrastructura rutieră şi de utilităţi din judeţ, prin „Anghel Saligny”

Judeţul Olt beneficiază de o finanţare totală de 1,6 miliarde lei prin programul „Anghel Saligny”, pentru 157 de investiţii în infrastructura rutieră şi de utilităţi, şase dintre contractele de finanţare a investiţiilor fiind semnate luni, la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a informat PSD Olt într-o postare pe facebook.

Unul dintre contractele semnate luni vizează modernizarea DJ 546, tronsonul Potcoava – Perieţi, pe o lungime de peste şase kilometri şi are o valoare de peste 11,3 milioane lei, iar celelalte sunt pentru modernizarea unor drumuri în comunele Brastavăţu, Deveselu şi Bârza, pentru reabilitarea străzii Depozitelor din municipiul Slatina şi pentru înfiinţarea reţelei de apă în comuna Spineni.

La semnarea contractelor au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Ionuţ Ivan, precum şi primarii localităţilor ce beneficiază de investiţii.

CJ Olt va mai beneficia de finanţare, prin acelaşi program, pentru modernizarea altor drumuri judeţene (DJ643 Bobu – Voineasa – Balş, 25,2 km şi DJ703C Poboru – Cungrea – Verguleasa, 11,6 km), fondurile totale atrase de instituţie fiind de 140 de milioane lei pentru 42 de kilometri de drum judeţean.

„Judeţul Olt se află pe locul doi, ca alocare naţională: peste 1,6 miliarde lei vor fi investiţi în 95 de obiective de infrastructură rutieră şi 62 de proiecte de extinderi sau înfiinţări reţele apă şi canal în localităţile oltene. Dintre acestea, până în prezent au fost semnate 68 de obiective de investiţii, în valoare de peste 647 milioane lei. (…) Această poziţie de top, în ceea ce priveşte alocarea, va conduce la o dezvoltare semnificativă a serviciilor publice şi demonstrează faptul că administraţia judeţeană are o abordare dedicată şi eficientă în atragerea resurselor financiare din fonduri europene şi guvernamentale”, a precizat sursa citată. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE