PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

MDLPA: Aproape 800 de milioane de lei pentru 59 de noi proiecte de infrastructură şi de consolidare a clădirilor cu risc seismic

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, a semnat, luni, 56 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în valoare totală de 666.756.305,43 de lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează modernizarea străzilor şi a drumurilor de interes local, înfiinţarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a reţelelor de canalizare menajeră şi a staţiilor de epurare, construirea sau refacerea unor poduri, precum şi înfiinţarea unor reţele de distribuţie a gazelor naturale, a precizat un comunicat de presă al MDLPA transmis AGERPRES.

Tot luni, ministrul Dezvoltării a semnat şi trei contracte, în valoare totală de 124.050.098,37 de lei, cu finanţare din Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, pentru consolidarea şi renovarea energetică a două unităţi de învăţământ şi a unei clădiri publice.

„Avem nevoie de implicarea tuturor autorităţilor locale, întrucât reducerea riscului seismic atât la clădirile publice, cât şi la blocurile de locuinţe este o responsabilitate comună, iar măsurile propuse se adresează deopotrivă cetăţenilor şi autorităţilor”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veştea.

Începând cu data de 1 august, Ministerul Dezvoltării a deschis cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor de finanţare pentru Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, iar beneficiarii pot încărca documentele necesare pentru accesarea fondurilor puse la dispoziţie în platforma digitală investitii.mdlpa.ro, fără a exista un termen limită. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE