PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Alba: Sală de spectacole multifuncţională, unicat în judeţ, construită cu fonduri europene de Primăria oraşului Zlatna

Oraşul Zlatna, din Munţii Apuseni, va avea singura sală de spectacole cu fosă din judeţul Alba, construită în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de peste 16,6 milioane de lei.

Printre obiectivele aflate în executare în prezent în oraşul Zlatna se numără, potrivit celor prezentate vineri, într-o conferinţă de presă, la sediul PNL Alba, de către primarul Silviu Ponoran, şi construirea unei săli multifuncţionale, care, prin faptul că dispune de o fosă pentru orchestră, va putea găzdui inclusiv spectacole de operă şi operetă.

„Vreau să avem o sală pe care să o caute lumea. Am făcut un studiu acustic. Tatăl meu a fost director de teatre şi eu tratez altfel cultura. Sunt primar din ’90, pentru mine, cultura este esenţială. Acest obiectiv va ridica cultural în următorii 10 ani oraşul Zlatna mult de tot. Este o sală complexă. Capacitatea este de 364 de locuri. O sală bine pusă la punct, cu acustică zero, este căutată de orice gen de spectacole. Vor veni spectacole în această sală fără să le chemăm noi. Sală cu fosă pentru spectacol de operă nu este în Alba”, a explicat primarul PNL Silviu Ponoran.

El a menţionat că sala a fost construită printr-un proiect depus pe Măsura 13 – Îmbunătăţirea calităţii vieţii, în valoare de 16.616.249 de lei, finanţare prin care a fost modernizată şi o stradă.

Pentru dotări, inclusiv pentru panouri fonoabsorbante, instalaţii de sonorizare şi lumini, primăria va depune un alt proiect.

În prezent, evenimentele culturale, cum ar fi Festivalul de Romanţe, organizate la Zlatna au loc într-o cantină.

Tot pe bani europeni, luna viitoare va fi terminată modernizarea Şcolii Generale „Avram Iancu”, unde învaţă 1.000 de elevi, o investiţie de peste 11,6 milioane de lei. „Este a şasea şcoală smart din România, este o ‘bijuterie’ de şcoală”, a spus Silviu Ponoran.

Anul viitor ar urma să fie terminată şi modernizarea şi reabilitarea spitalului din Zlatna, tot o investiţie cu fonduri europene, de aproape 19 milioane de lei,

Potrivit primarului Silviu Ponoran, la ora actuală sunt semnate contracte pentru diverse obiective de investiţii în sumă totală de peste 151 milioane de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE