PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Opinii Experți

Iluminat Arhitectural – Tobimar

Proiectarea iluminatului arhitectural se concentrează pe îmbunătățirea designului clădirilor și a altor structuri fizice folosind lumină. Acest lucru se poate face cu lumină naturală, lumină electrică sau combinarea ambelor.

Proiectarea iluminatului arhitectural se bazează pe trei domenii pentru a produce soluții de iluminat superioare și toate trei sunt la fel de importante. Arhitectură, design interior și inginerie electrică.

De ce este important proiectarea iluminatului arhitectural?

Iluminatul poate aduce o valoare emoțională arhitecturii și joacă un rol vital în modul în care oamenii experimentează clădirile și structurile. Fie că este vorba de iluminat natural sau artificial, lumina atrage atenția asupra caracteristicilor, texturilor, culorilor și formelor pentru a ajuta arhitectura să-și atingă adevăratul scop.

Conceptul de proiectare a iluminatului arhitectural

Pentru a crea un echilibru de succes între iluminat și arhitectură, sunt implicate trei aspecte principale. Estetica, funcționalitatea și eficiența.

Estetică

Estetica designului de iluminat arhitectural este locul în care designerii și arhitecții se concentrează asupra impactului vizual pe care echilibrul dintre iluminare și arhitectură îl va avea asupra oamenilor. Ei determină cum doresc să se simtă indivizii atunci când intră și se mișcă într-un anumit spațiu. Estetica este extrem de importantă atunci când vine vorba de iluminatul pentru ospitalitate, precum restaurante, baruri și complexe de agrement. De ce? Iluminarea potrivită va crea atmosfera perfectă, ajutând la atragerea clienților țintă.

Funcționalitate

Ne dorim ca iluminatul arhitectural să arate fantastic, dar trebuie să ne asigurăm că își servește scopul principal – să ne ajute să vedem “estética clădirilor”. Podelele și pereții trebuie să fie iluminați corespunzător pentru a permite navigarea în siguranță printr-o cameră sau la intrarea într-o clădire. Acest lucru creează senzația de reasigurare.

Eficienţă

Odată cu preocuparea din ce în ce mai mare pentru sănătatea mediului nostru inconjurator, durabilitatea trebuie luată în considerare atunci când proiectăm iluminatul arhitectural. Acest lucru poate fi realizat folosind LED-uri eficiente din punct de vedere energetic, asigurându-vă că lumina își atinge obiectivul de lumină risipită minimă și amintindu-ne că calitatea luminii este mai importantă decât cantitatea.
Dacă doriți să discutați despre proiectul dvs. de proiectare a iluminatului arhitectural cu un expert, contactați TOBIMAR astăzi și rezervați consultanța de proiectare.

Avantajele iluminării obiectivelor turistice sunt următoarele:

  • Creează experiențe vizuale unice
  • Scoate în evidență obiectivele turistice
  • Îmbunătățește atmosfera orașului
  • Stimulează turismul

Iluminatul arhitectural servește și îmbunătățește elementele arhitecturale pentru a le promova, a stabili sau a sublinia estetica, istoria și scopul unei clădiri.

Iluminatul arhitectural este intersecția dintre artă (arhitectură), design și tehnologie (iluminat). Intră în joc și alte domenii de activitate, cum ar fi fizica, inginerie și efectele psihologice și fiziologice ale luminii.

“Lumina oferă oportunități nesfârșite, definind lumea din jurul nostru” – Zaha Hadid

S.C. TOBIMAR S.R.L.

Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu,
Tobimar oferă o gamă largă de soluții de iluminat arhitectural pentru exterior și interior,
produse de calitate, la prețuri competitive.

ALTE OPINII ALE EXPERȚILOR: