PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Prefectul avertizează că mai sunt 2 luni pentru depunerea cerererilor de proprietate pentru terenurile necooperativizate

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea a declarat, joi, că îi invită pe cetăţeni să depună cereri pentru titluri de proprietate pentru terenurile necooperativizate care le aparţin, deoarece mai sunt două luni până la termenul limită, fiind depuse până în prezent 493 de cereri.

„Instituţia Prefectului – judeţul Bihor a emis o nouă circulară prin care aduce în atenţie edililor bihoreni obligaţia de a informa cetăţenii asupra Legii nr. 123/2023 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, conform căreia deţinătorii de terenuri sau moştenitorii acestora care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producţie, nu au predat sau nu li s-au preluat la stat terenurile pot solicita, la cerere, emiterea titlului de proprietate”, se arată în comunicatul remis de Cancelaria Prefectului.

Prefectul a solicitat celor 41 de primării vizate de prevederea legală o situaţie a cererilor înregistrate, termenul limită de depunere a acestora fiind data de 19 noiembrie. Conform raportului, până în prezent în judeţul Bihor au fost depuse 493 de cereri, din care 39 de cereri au fost validate de Comisia Judeţeană de Fond Funciar.

„Încă de la începutul mandatului meu am depus eforturi constante pentru a accelera demersurile legate de Fond Funciar la nivelul judeţului. Fac un apel către primari să anunţe cetăţenii şi încurajez bihorenii vizaţi să profite de această oportunitate limitată de a intra în posesia terenurilor care le aparţin”, a declarat prefectul Dumitru Ţiplea.

Instituţia Prefectului a mai emis o circulară pe această temă în data de 19 mai, când a intrat în vigoare Legea nr. 123/2023 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE