PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bistriţa-Năsăud: 37 de comune, prinse în programe de achiziţionare a unor microbuze şcolare electrice

Un număr de 37 de comune din judeţul Bistriţa-Năsăud, din totalul de 58, au fost incluse în programe de achiziţionare a unor microbuze şcolare electrice, cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sau prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud a aprobat, joi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect prin care administraţia judeţeană va depune o cerere de finanţare prin AFM în vederea achiziţionării a 13 microbuze electrice destinate transportului elevilor, din care 12 vor ajunge la diferite comune, iar unul va deservi centrele de educaţie şcolară incluzivă.

Valoarea totală a proiectului „Accesul la educaţie pentru elevii din judeţul Bistriţa-Năsăud prin achiziţia de microbuze şcolare electrice” este de 15 milioane de lei, fără TVA, reprezentând 100% din valoarea finanţării nerambursabile.

În acelaşi timp, preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a anunţat că a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Transport durabil pentru elevii din judeţul Bistriţa-Năsăud”, prin PNRR, în valoare de aproximativ 36 de milioane de lei, prin care microbuze electrice pentru transportul şcolar vor ajunge în 25 de comune. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE