Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a semnat, marţi, după mai bine de 15 ani de la demararea proiectului, contractul pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare în Vrancea, cu societatea care a câştigat licitaţia, a informat administraţia judeţeană.
Contractul a fost semnat de către preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, şi directorul general al firmei câştigătoare – Eco SUD SA, Adrian Scarlat.
„După 15 ani de la startul proiectului, semnăm astăzi un contract care va pune Vrancea pe un alt drum în ceea ce priveşte deşeurile. Creăm premisele unor avantaje pentru vrânceni, în condiţiile în care deşeurile nu vor mai fi duse la gropi de gunoi din afara judeţului. Ne dorim o colaborare foarte bună cu UAT-urile din Vrancea, scopul fiind acela de a asigura servicii de calitate la preţuri rezonabile. Avem în vedere şi protejarea mediului, prin acţiunile de reciclare selectivă a deşeurilor”, a declarat Cătălin Toma.
Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Haret va fi operat de firma care a câştigat licitaţia, aceasta urmând a se ocupa de staţia de sortare, de compostare şi depozitare, dar şi de activitatea staţiilor de transfer pentru deşeurile municipale şi cele similare de la Focşani, Adjud, Vidra şi Gugeşti.
Potrivit administraţiei judeţene, peste 320.000 de locuitori din Vrancea vor beneficia de servicii de depozitare a deşeurilor menajere, dar şi servicii de sortare, compostare şi valorificare, în conformitate cu directivele europene şi normele legislative naţionale.
Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Haret, care va fi gestionat, începând de marţi, de grupul Eco Sud SA, cu o experienţă de peste 20 de ani în gestionarea deşeurilor, deserveşte cele două municipii, Focşani şi Adjud, precum şi oraşele Odobeşti, Panciu şi Mărăşeşti şi 68 de comune cu 331 de sate. AGERPRES