PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Satu Mare: A fost semnat contractul de finanţare PNRR pentru achiziţia a 27 de microbuze şcolare electrice

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat marţi, la Bucureşti, contractul de finanţare pentru achiziţia a 27 de microbuze electrice pentru elevii din judeţ, informează administraţia judeţeană, printr-un comunicat de presă.

„Această nouă investiţie va fi extrem de utilă pentru comunele din judeţul Satu Mare şi va asigura un acces facil la educaţie pentru mii de copii din judeţ, în condiţiile în care mulţi elevi din mediul rural sunt nevoiţi să parcurgă distanţe lungi până la unităţile de învăţământ şi dispun de puţine variante de transport. Totodată, actualele microbuze şcolare sunt vechi şi uzate, iar schimbarea flotei de transport este în aceste condiţii absolut necesara”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba.

Beneficiarii acestei investiţii vor fi copiii de vârsta şcolară din 27 de comune ale judeţului Satu Mare: Medieşu Aurit, Bătarci, Bixad, Lazuri, Moftin, Oraşu Nou, Pişcolt, Supur, Tarna Mare, Viile Satu Mare, Andrid, Craidorolţ, Culciu, Socond, Vama, Acâş, Apa, Beltiug, Căuaş, Cehal, Dorolţ, Săcăşeni, Săuca, Tiream, Turţ, Turulung, Vetiş.

Proiectul câştigat de Consiliul Judeţean Satu Mare este în valoare de 35,9 milioane de lei şi este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Contractul de finanţare a fost semnat în prezenţa premierului Marcel Ciolacu, a ministrului Educaţiei, Ligia Deca, şi ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE