PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Municipalitatea a lansat site-ul infoaer.pmb.ro despre calitatea aerului

Municipalitatea a lansat site-ul infoaer.pmb.ro, care reprezintă primul pas al campaniei de comunicare şi conştientizare în domeniul calităţii aerului, pe care Primăria Capitalei o lansează pentru ca bucureştenii să aibă acces în timp real la informaţiile referitoare la calitatea aerului din oraş, a anunţat edilul general, Nicuşor Dan.

El a scris, marţi, pe Facebook, că pe acest site se regăsesc informaţii privind strategiile, programele şi proiectele pe care Municipalitatea le derulează pentru îmbunătăţirea calităţii aerului.

Potrivit lui Nicuşor Dan, pe această platformă cetăţenii pot consulta datele înregistrate de cei 44 de senzori pentru monitorizarea calităţii aerului, dar şi datele măsurate cu autolaboratorul Primăriei Capitalei. El a menţionat că printre poluanţii măsuraţi se numără particulele în suspensie PM10, PM2,5 şi PM1, dioxidul de azot, ozonul şi hidrogenul sulfurat.

El a spus că scopul acestor campanii de măsurări este de a identifica mai bine sursele de poluare, astfel încât Primăria Municipiului Bucureşti să stabilească cele mai eficiente măsuri de reducere a concentraţiilor de poluanţi din aer.

Nicuşor Dan a declarat că senzorii au fost primiţi cu titlu gratuit, în cadrul parteneriatului pentru oraşe sănătoase, prin protocolul încheiat cu Vital Strategies în 2022. El a adăugat că aceştia au fost amplasaţi, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, în 44 de locaţii din întregul oraş, la spitale şi unităţi de învăţământ. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE