PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Alba: O treime din bugetul din acest an al municipiului Sebeş a fost alocat educaţiei

O treime din bugetul local al municipiului Sebeş, unde peste 5.000 de elevi şi preşcolari au început luni un nou an şcolar, a fost alocat educaţiei, potrivit unui comunicat transmis, AGERPRES, de către administraţia locală.

„Consecvent convingerii că educaţia este cel mai important obiectiv al unei administraţii publice locale, primarul Dorin Nistor reaminteşte că a alocat un procent de 33% din bugetul Municipiului Sebeş aferent anului 2023, adică peste 67 milioane lei, pentru învăţământ”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în timpul vacanţei de vară au fost repartizaţi şcolilor peste 740.000 de lei pentru investiţii, echipamente, reparaţii, naveta cadrelor didactice etc.

„În funcţie de noile dispoziţii legale, vom asigura bugetul necesar burselor şcolare, previzionate iniţial la 2,6 milioane lei”, a adăugat primarul.

Potrivit edilului, obţinerea de finanţări nerambursabile pentru şcolile din Sebeş a reprezentat cea mai importantă axă a activităţii primăriei în ultimii ani.

„Construirea noului Liceu Tehnologic reprezintă un proiect unic în România, a cărui finalizare este preconizată a se realiza la finele anului viitor. Pe lista proiectelor concrete se află modernizarea clădirii corp B din cadrul Colegiului Naţional ‘Lucian Blaga’ (clădirea unde învaţă elevii care urmează ciclul gimnazial de învăţământ), modernizarea mai multor corpuri de clădiri aparţinând Liceului cu Program Sportiv ‘Florin Fleşeriu’, construirea sălii de sport de la Şcoala Gimnazială din Petreşti, precum şi extinderea şi modernizarea Grădiniţei cu Program Prelungit Petreşti”, a menţionat acesta.

În ceea ce priveşte noua creşă şi grădiniţă din cartierul Valea Frumoasei, aici se aşteaptă ultimele avize din partea instituţiilor abilitate, inclusiv de la ISU, termenul estimat fiind luna noiembrie.

„Am început să construim o nouă creşă, tot prin finanţare nerambursabilă, şi în cartierul Aleea Parc. În plus, Sebeşul beneficiază de o finanţare pentru construirea unei alte unităţi de învăţământ preşcolar, cu o capacitate de 40 locuri, în Parcul Arini”, a precizat Dorin Nistor.

Acesta a mai arătat că au fost accesate fonduri pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ din Sebeş, prin care vor fi dotate un număr de 169 de săli de clasă, cărora li se adaugă laboratoare de ştiinţe, cabinete şcolare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE