PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Soós Zoltán: Târgu Mureş, al treilea municipiu reşedinţă din ţară care trece la digitalizarea pieţelor

Primarul din Târgu Mureş, Soós Zoltán, a declarat, joi, că municipiul a devenit al treilea oraş reşedinţă de judeţ din ţară care a trecut la digitalizarea activităţii de încasare a taxelor şi tarifelor în pieţe, eliminându-se documentele scrise de mână.

„În viitor, încasarea taxelor şi impozitelor în pieţele agroalimentare din Târgu Mureş va fi digitală. Acest lucru va face ca administrarea să fie mai simplă şi mai eficientă – fără documente scrise de mână. Prin acest nou mod de lucru în pieţe, municipiul Târgu Mureş este al treilea municipiu reşedinţă de judeţ, care trece la digitalizarea activităţii de încasare a taxelor şi tarifelor în pieţe”, a declarat primarul municipiului Târgu Mureş, Soós Zoltán, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că piaţa a jucat un rol esenţial în istoria oraşului, iar această tradiţie în privinţa dezvoltării pieţelor din municipiu trebuie continuată şi mai departe.

„Piaţa joacă un rol esenţial în istoria oricărui oraş, cu precădere în istoria oraşului Târgu Mureş, având un rol cheie în civilizaţia umană, servind drept centre de comerţ şi punct de interes pentru cetăţeni. Din punctul nostru de vedere, un oraş modern trebuie să îşi păstreze tradiţia prin dezvoltarea pieţelor sale şi caută să ofere şi servicii mai bune cetăţenilor. Primăria Municipiului Târgu Mureş şi Consiliul Local, respectiv SC Administrator Pieţe şi Imobile SRL au căutat să se înscrie în acest trend de dezvoltare prin digitalizare şi modernizare, astfel că, dorim să vă anunţăm că la nivelul pieţelor agroalimentare din oraş s-a trecut la digitalizarea activităţii de încasare a taxelor şi a tarifelor din pieţe prin eliminarea încasării taxelor prin întocmirea manuală a documentelor”, a adăugat edilul.

Directorul SC Administrator Imobile şi Pieţe SA, Valer Ujică, a arătat că la nivelul fiecărei pieţe fost montat câte un monitor pe care este afişată diagrama pieţei respective, modul de amplasare a meselor şi a spaţiilor comerciale.

„Pe fiecare masă este afişat codul QR care cuprinde numele şi prenumele producătorului sau comerciantului, localitatea de domiciliu, atestatul de producător cu serie şi număr şi ce produse se comercializează. Acest cod poate fi citit prin scanare de către cei interesaţi”, a spus Valer Ujică.

În context, primarul din Târgu Mureş a anunţat că se lucrează la elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea integrală a Pieţei Armatei.

„În cadrul acestui proiect ambiţios vom construi locuri de parcare la demisol şi se va reînnoi şi structura pieţei, cu spaţii clar delimitate pentru agenţii economici şi în conformitate cu normele legale. Această piaţă funcţionează din anii ’90 şi în afară de câteva reparaţii minore şi un gard urât… nu s-a mai făcut nimic de atunci. Promit că vom schimba asta! Oamenii care locuiesc acolo merită să li se reducă traficul, iar vânzătorii merită să aibă condiţii de lucru decente după 30 de ani”, a mai declarat primarul Soós Zoltán. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE