PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 6: Proiect de hotărâre privind îmbunătăţirea achiziţiilor publice, adoptat de Consiliul Local

Un proiect de hotărâre privind îmbunătăţirea achiziţiilor publice în Sectorul 6 a fost adoptat de Consiliul Local în şedinţa de joi.

„Sectorului 6 al municipiului Bucureşti i se atribuie calitatea de unitate de achiziţii centralizate (…) prin Serviciul Achiziţii Publice din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 6”, prevede proiectul adoptat cu 24 de voturi „pentru”.

Potrivit actului normativ, pentru îmbunătăţirea activităţii de achiziţii publice la nivelul Sectorului 6, Consiliul Local a cerut, prin hotărârea nr. 63/2023, împuternicirea sa expresă de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti să hotărască privind încheierea unui protocol de colaborare între Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Primăria Sectorului 6, în vederea înfiinţării şi operaţionalizării unei unităţi de achiziţii publice centralizate la nivelul autorităţii locale.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a acordat împuternicirea solicitată prin hotărârea 185/2023.

Ulterior, a fost încheiat un protocol de colaborare între Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi autoritatea locală cu privire la înfiinţarea şi operaţionalizarea unei unităţi de achiziţii publice centralizate la nivelul Sectorului 6.

Pentru finalizarea procedurilor de operaţionalizare a unităţii de achiziţii centralizate este necesară atribuirea acestei calităţi, prin Serviciul Achiziţii Publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 6.

Totodată, au fost aprobate normele specifice de funcţionare a unităţii de achiziţii centralizate. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE