PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Adrian-Ioan Veştea: Accesul la educaţie include şi asigurarea unor mijloace sigure de transport pentru elevi

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, a participat, miercuri, alături de autorităţi publice locale din 41 de judeţe, la ceremonia de predare-primire a 110 autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor din învăţământul preuniversitar de stat.

„Accesul la educaţie include şi asigurarea unui transport sigur pentru toţi elevii, indiferent de zonele din care aceştia provin. Microbuzele pe care le-am livrat astăzi autorităţilor locale vin în special în sprijinul elevilor din zonele în care mijloacele de transport în comun sunt deficitare şi prin această măsură vrem să contribuim inclusiv la prevenirea fenomenului de abandon şcolar şi la asigurarea egalităţii de şanse”, a declarat Adrian-Ioan Veştea, citat într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, microbuzele, dotate cu 16+1 locuri pe scaune, vor deservi comunităţile din mediul rural în care unităţile de învăţământ sunt situate la distanţe mari faţă de locuinţele elevilor. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 26.806.618,30 de lei.

În perioada 2013-2016, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a achiziţionat şi predat autorităţilor locale alte 2.163 de autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor, iar 196 dintre acestea au fost donate Guvernului Republicii Moldova. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE