PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru o pistă de biciclete de 6 km, contract de peste 13 milioane de lei

Primăria Braşov a anunţat, miercuri, lansarea licitaţiei pentru amenajarea unei piste pentru biciclete, un contract în valoare de peste 13 milioane de lei, finanţarea investiţiei fiind asigurată din fonduri europene, pe POR 2014-2020.

Conform unei informări transmisă de Primăria Braşov, această pistă pentru biciclete, în lungime de 6 kilometri, va fi prima din oraş „la standardele din ţările cu un sistem dezvoltat de mobilitate velo”, urmând să fie amenajată pe partea carosabilă, delimitată traficul rutier prin marcaj longitudinal şi profile prefabricate din cauciuc, peste care pot trece, la nevoie, maşinile de intervenţie.

„Astăzi am lansat licitaţia pentru amenajarea primei piste de biciclete care face parte din strategia noastră de dezvoltare a mobilităţii velo, astfel încât braşovenii să aibă în apropierea locuinţei sau locului de muncă o pistă pentru biciclete. Cumulat, vorbim de 80 de kilometri de piste care vor lega toate cartierele Braşovului. Deplasarea cu bicicleta este una dintre soluţiile optime pentru un oraş de dimensiunile Braşovului şi avem atâtea exemple de oraşe din Europa care au devenit mult mai prietenoase cu mediul şi cu locuitorii lor odată cu dezvoltarea acestui sistem de transport. Ca să ajungem şi noi la acelaşi nivel, trebuie să creăm o infrastructură care să asigure legături directe între cartiere şi zonele de interes, în condiţii de siguranţă”, a declarat primarul Braşovului, Allen Coliban, în informarea citată.

Conform proiectului, de-a lungul pistei vor fi amenajate trei puncte de închiriere/parcare pentru biciclete, fiecare dotat cu 50 de biciclete şi cu rastele pentru parcarea acestora şi se vor monta 520 de semne de circulaţie de atenţionare şi de informare despre existenţa pe traseu a pistelor de biciclete.

Termenul de finalizare a lucrărilor de amenajare şi marcare a pistelor pentru biciclete este de maximum şase luni, durata cât mai scurtă de execuţie fiind un factor de evaluare în cadrul procedurii de achiziţie.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 13.097.832,43 lei fără TVA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 septembrie. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE