PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Piatra-Neamţ modernizează iluminatul public printr-un proiect de un milion de euro finanţat de AFM

Primăria municipiului Piatra-Neamţ informează, luni, că modernizează iluminatul public printr-un proiect de un milion de euro finanţat de Agenţia Fondului de Mediu.

Primarul Andrei Carabelea a precizat că proiectul prevede achiziţionarea şi montarea a peste 1.800 lămpi cu LED, controlate de la distanţă.

„Când terminăm implementarea acestui proiect – urmează să semnăm contractul de finanţare, după care vom şti cu exactitate restul etapelor – vom fi schimbat peste jumătate dintre corpurile de iluminat din oraş cu becuri LED, mult mai fiabile şi mai puţin consumatoare de energie. În acelaşi timp, avem în proiectare extinderea iluminatului într-o zonă care nu a fost prinsă până acum în niciun proiect, respectiv la Bâtca Doamnei. Anul acesta facem proiectarea şi la anul trecem la execuţia lucrărilor”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea.

În cadrul proiectului, vor fi modernizate corpurile de iluminat public de pe 17 străzi din cartierele Dărmăneşti şi Mărăţei.

În baza a două proiecte similare, în Piatra-Neamţ au fost schimbate deja aproape 2.000 corpuri de iluminat cu unele moderne tip LED. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE