PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bistriţa-Năsăud: Finanţare de 47,5 milioane de lei pentru achiziţionarea de pubele necesare colectării selective a deşeurilor

Peste 188.000 de pubele noi pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi achiziţionate, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, printr-un proiect în valoare de peste 47 de milioane de lei, din care 27 de milioane de lei reprezintă fonduri europene.

Ministrul Adrian Câciu, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, şi directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Bistriţa-Năsăud, Cristian Marius Niculae, au semnat, vineri, contractul de finanţare „Recipiente de colectare a deşeurilor pentru dezvoltarea şi modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Bistriţa-Năsăud”, potrivit comunicatului de presă remis de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Contractul are o valoare totală de aproximativ 47,5 milioane de lei, din care circa 27 de milioane de lei reprezintă fonduri europene din Programul Operaţional Infrastructură Mare.

„Felicit Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi toate unităţile administrativ-teritoriale care s-au asociat pentru realizarea acestui proiect care va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de mediu şi, în consecinţă, la creşterea calităţii vieţii locuitorilor din acest judeţ. Mizăm pe eforturile fiecărui beneficiar în implementarea proiectelor mai ales acum, când ne apropiem de încheierea exerciţiului financiar multianual 2014-2020. Vă reamintesc că din suma alocată pot fi decontate cheltuieli realizate până la sfârşitul acestui an, iar România trebuie să maximizeze rata de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat ministrul Adrian Câciu, cu prilejul semnării contractului.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud a menţionat că acest proiect va ajuta la atingerea ţintei de reciclare a deşeurilor.

„Ne bucurăm să semnăm astăzi un proiect important pentru noi, proiect ce va susţine creşterea ratei de pregătire pentru reutilizare şi reciclare a deşeurilor şi va contribui semnificativ în atingerea ţintei de reutilizare şi reciclare a 50% din cantitatea de deşeuri reciclabile (hârtie, metal, plastic, sticlă şi textile) până în 2025, de la nivelul întregului judeţ. Am găsit multă deschidere la MIPE şi vrem să continuăm relaţia de bună colaborare între autorităţile locale şi centrale”, a subliniat Emil Radu Moldovan.

El a mai precizat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că vor fi achiziţionate 188.329 de pubele noi, din care 83.443 de culoare albastră pentru hârtie/carton, 83.443 de culoare verde pentru sticlă şi 21.443 de culoare galbenă pentru plastic/metal. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE