PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: Reţeaua de gaze din Râmnic va fi extinsă în cartierele mărginaşe cu finanţare prin „Anghel Saligny”

Reţeaua de gaze din municipiul reşedinţă va fi extinsă în cartierele mărginaşe printr-un proiect în valoare de aproape 28 de milioane de lei, finanţat prin programul „Anghel Saligny”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Primăriei Râmnicului.

Potrivit sursei citate, contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat miercuri de către primarul municipiului, lucrările în cadrul lui urmând să se deruleze pe parcursul unui an şi jumătate.

„Prezent miercuri, 30 august, la Bucureşti la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, primarul Mircia Gutău a semnat alături de ministrul Adrian-Ioan Veştea contractul de finanţare pentru proiectul „Extinderea reţelei de gaze naturale în municipiul Râmnicu Vâlcea” în valoare totală de 27.905.056,35 lei, din care 27.110.119,54 lei sunt asiguraţi nerambursabil prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. În cadrul proiectului se va extinde reţeaua de alimentare cu gaze naturale pe 53 de străzi din cartierele Copăcelu, Căzăneşti, Râureni, Stolniceni, Troianu, Goranu, Dealul Malului, Ştirbei Vodă – Aranghel, Buda – Poenari şi Ostroveni Sud, totalizând peste 35 de kilometri şi în beneficiul a aproape 1.000 de gospodării. Întrucât contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat încă din luna ianuarie a acestui an, iar proiectul tehnic şi faza de obţinere a avizelor sunt la final, lucrările vor demara în cel mai scurt timp, simultan, pe „pachete” de străzi din mai multe zone, termenul de finalizare fiind de 18 luni”, au transmis reprezentanţii municipalităţii râmnicene.

Acesta este cel de-al doilea proiect al Primăriei Râmnicului care a primit finanţare prin „Anghel Saligny”, după cel al sensului giratoriu de la intersecţia Calea lui Traian cu strada Posada, la intrarea dinspre Drăgăşani şi Horezu, care se află în execuţie. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE