PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sectorul 2, împuternicit să stabilească taxa pentru reabilitarea termică

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat miercuri o hotărâre prin care împuternicesc Consiliul Local al Sectorului 2 să stabilească o taxă pentru reabilitarea termică.

În referatul de aprobare sunt invocate prevederile art. 486 alin. (6) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, conform cărora consiliile locale pot institui taxa pentru reabilitare termica a blocurilor de locuinţe şi locuinţelor unifamiliale, pentru care s-au alocat sume aferente cotei de contribuţie a proprietarilor, în condiţiile OUG 18/2009, aprobată prin Legea nr. 158/2011.

Cosima Cristea, reprezentantă a Primăriei Sectorului 2, a declarat în cadrul şedinţei CGMB că deocamdată nu a fost stabilit cuantumul taxei şi că regulamentul privind instituirea acesteia se află în dezbatere publică.

„Materialele prin care explicăm exact procedura de recuperare, cuantumul acesteia, durata, sunt supuse dezbaterii publice. E vorba de zece ani, aşa cum prevede legea, maximul de recuperare. Va fi o taxă bianuală. Am conectat-o cu plăţile pentru bugetele locale, ca să nu avem o încurcătură referitor la perioada şi termenul de plată, respectiv martie, septembrie. Cuantumul ei este de 10% şi este minimul impus de legislaţie pentru asociaţiile de proprietari. Avem indicatorii tehnico economici aprobaţi şi sunt deja sumele estimative trecute în fiecare fişă cu indicatori pentru fiecare obiectiv în parte. 10% din construcţii, plus montaj. Sumele nu sunt încă avansate de Consiliul Local, pentru că suntem în faza doi de proiectare. În momentul de faţă se recepţionează doar proiectele pentru aceste obiective de investiţii”, a spus Cosima Cristea. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE