PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşovul se va alătura Alianţei Oraşelor Verzi

Braşovul se va alătura Alianţei Oraşelor Verzi, care a luat naştere la Timişoara, actul de extindere al acesteia urmând să fie semnat în cadrul Forumului Oraşelor Verzi (FOV) care va avea loc în perioada 5- 7 septembrie.

„Alianţa Oraşelor Verzi, prin care Timişoara, Reşiţa, Lugoj şi Arad îşi asumă să conlucreze şi să se sprijine sub toate aspectele pentru implementarea de proiecte sustenabile pentru comunitate, arată că nu suntem singurii în România (…), iar Braşovul este un oraş care, în mod firesc, trebuie să facă parte din această alianţă şi mă bucur că extinderea ei se face la Braşov, în cadrul celui mai important eveniment de mediu din România”, a declarat, marţi, conform unui comunicat, primarul Allen Coliban, care a menţionat că Braşovul a fost primul oraş care a semnat versiunea cu ţintele revizuite ale Convenţiei Primarilor privind clima şi energia şi s-a angajat să reducă cu 55% emisiile de dioxid de carbon până în 2030, iar până în 2050 să atingă neutralitatea climatică.

Semnarea Pactului Alianţei Oraşelor Verzi este programată pentru data de 5 septembrie, în cadrul Conferinţei Internaţionale de Politici Publice de Mediu a FOV.

Tot în 5 septembrie, semnatarii vor participa la o dezbatere, moderată de Graţian Mihăilescu, expert în dezvoltare urbană durabilă de la UrbanizeHub, şi o sesiune de prezentare a unor soluţii inovatoare pentru tranziţia climatică implementate de fostele capitale verzi europene, Grenoble si Ljubljana. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE