PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Argeş: Zece staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice, date în folosinţă la Piteşti

Zece staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice au fost date în folosinţă, marţi, într-o parcare situată pe strada Costache Negri „Bowling” din municipiul Piteşti.

„Fiecare staţie are două puncte de încărcare, respectiv două locuri de parcare destinate exclusiv maşinilor electrice, dintre care un punct de încărcare permite încărcarea multistandard în curent continuu (…) şi un punct de încărcare permite încărcarea în curent alternativ (…) a vehiculelor electrice. Utilizatorii pot descărca aplicaţia mobilă pentru staţiile de încărcare – ELMotion – din Google Play şi App Store”, se arată într-un comunicat al Primăriei Piteşti.

Conform aceleiaşi surse, tariful de încărcare este de un leu pe kilowat.

Proiectul a fost finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ”.

Investiţia s-a ridicat la peste 2,5 milioane de lei cu TVA, din care 1.900.000 de lei cu TVA valoare eligibilă finanţată de către AFM.

Primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, anunţă că va fi implementat şi un al doilea proiect de acest gen.

„Urmează un al doilea proiect (contract semnat cu AFM) pentru încă 12 staţii, cu câte două posturi, în zone diferite, pentru a acoperi oraşul”, a transmis edilul pe Facebook. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE