PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

MDLPA: A fost inaugurat ”Drumul de sub Munte” din Ţara Făgăraşului, care uneşte comunităţile locale

„Drumul de sub Munte” din Ţara Făgăraşului, calea rutieră care uneşte comunităţile locale situate la poalele Munţilor Făgăraş, a fost inaugurat vineri, eveniment la care a participat şi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea.

Conform unui comunicat de presă al ministerului, cu o lungime de aproximativ 50 de km, drumul traversează localităţile Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus.

Drumul asigură conectivitatea directă cu oraşul Victoria şi conectivitatea indirectă, prin drumurile judeţene 104B Făgăraş – Hârseni – 104A şi 104C Făgăraş – Recea, cu municipiul Făgăraş şi inclusiv cu gara municipiului.

Valoarea finală a lucrărilor de modernizare a drumului interjudeţean DJ 104A, DJ 105C şi DJ 105P este de 168.543.202,85 lei, fonduri europene nerambursabile.

„Felicit administraţia publică judeţeană pentru implicarea în modernizarea celui mai amplu obiectiv de investiţii în domeniul infrastructurii rutiere, realizat în ultimii 15 ani în judeţul Braşov. Acesta a fost nu doar unul dintre proiectele mele de suflet, ci şi unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură implementate la nivelul Regiunii Centru şi un exemplu de colaborare a autorităţii judeţene cu administraţiile locale. Totodată, asigur toate autorităţile publice că pot conta pe sprijinul meu şi în derularea altor proiecte care să contribuie la modernizarea şi dezvoltarea comunităţilor din întreaga ţară, pentru a reduce discrepanţele regionale”, a precizat ministrul Dezvoltării, citat în comunicat.

Drumul modernizat va contribui la fluidizarea traficului din zona DN1 Sibiu – Braşov, facilitând legătura cu judeţele limitrofe, şi va deschide perspective de dezvoltare economică, socială şi turistică a localităţilor situate în stânga Oltului, de-a lungul Munţilor Făgăraş, precizează reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE