PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Viceprimarul Capitalei: 500 de noi locuri de parcare în nordul oraşului

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunţă că 500 de noi locuri de parcare cu plată vor fi disponibile, începând din luna septembrie, în zona Piaţa Presei Libere – Bulevardul Expoziţiei.

„Amenajarea noilor parcări publice face parte din programul de sistematizare a circulaţiei din interiorul inelului principal de circulaţie a Municipiului Bucureşti, ale cărui obiective sunt următoarele: crearea de străzi cu sens unic; crearea de benzi unice pentru transportul public; crearea de sensuri giratorii; crearea de noi locuri de parcare”, a scris Bujduveanu, miercuri, pe Facebook.

În urmă cu două zile, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma că taxa de parcare a fost stabilită pentru a încuraja transportul public, nu pentru a creşte încasările Primăriei.

„Cam 1,5 milioane lei pe lună primeşte Primăria, în condiţiile în care dăm peste 100 de milioane pe subvenţia de transport public. Toată zona centrală şi zona de nord, care sunt cele mai circulate, au împreună cam 80.000 – 90.000 de locuri de parcare, care până acum au fost gratuite toate. Noi am reuşit să inserăm pe teren peste 20.000. Şi în zonele în care am inserat se vede, pentru că găseşti loc de parcare şi e mai fluent. Şi vrem să ajungem la acele 80.000 – 90.000. Proiectate avem 35.000. Mergem cu o oarecare viteză ca să civilizăm zona centrală. Îndemnăm oamenii să folosească transportul public”, declara Nicuşor Dan, pentru B1Tv. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE