PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vaslui: Primarii din judeţ, informaţi cu privire la implementarea Programului pentru Şcoli al României în perioada 2023-2029

Primarii comunelor din judeţ au fost informaţi, luni, în cadrul unei întâlniri convocate de prefectul Daniel Onofrei, cu privire la implementarea Programului pentru Şcoli al României în perioada 2023-2029, conform Hotărârii de Guvern nr. 652/2023.

În cadrul şedinţei, s-a discutat despre bugetul necesar pentru implementarea acestui program în anul şcolar 2023-2024 şi s-a luat decizia ca responsabilitatea coordonării programului să revină Consiliului Judeţean Vaslui, această hotărâre fiind susţinută de majoritatea reprezentanţilor unităţilor administrativ-teritoriale.

„Printre principalele probleme evidenţiate se numără lipsa fondurilor, lipsa personalului calificat, absenţa furnizorilor de marfă de calitate şi a producătorilor care să respecte standardele de calitate necesare pentru administrarea produselor în şcoli. Împreună cu reprezentanţii UAT-urilor, ne-am angajat să depăşim aceste provocări şi să găsim soluţii eficiente pentru implementarea programului în mod corespunzător. Vom colabora strâns cu toate părţile implicate, inclusiv cu autorităţile centrale şi producătorii locali, pentru a asigura o alimentaţie sănătoasă şi de calitate în şcolile din judeţul Vaslui.
Ne dorim ca toţi elevii să beneficieze de această iniţiativă importantă, care contribuie la creşterea nivelului de educaţie şi la dezvoltarea unui stil de viaţă sănătos. Împreună, vom depăşi obstacolele şi vom face ca acest program să fie un succes, având în vedere importanţa sănătăţii şi bunăstării copiilor noştri” , a declarat prefectul Daniel Onofrei.

Hotărârea de Guvern 652/2023 prevede distribuţia de produse în unităţile de învăţământ, precum fructe, lapte şi produse lactate. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE