PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: Primăria Miercurea-Ciuc renunţă la un împrumut de stat, după ce a primit bani de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Conducerea Primăriei Miercurea-Ciuc a anunţat, marţi, că renunţă la împrumut de 15 milioane de lei, de la Trezoreria Statului, după ce Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat suma solicitată de municipalitate pentru continuarea unor proiecte europene.

Potrivit unui comunicat transmis presei, Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc „s-a aflat într-o situaţie de urgenţă” şi a fost fost pusă în situaţia de a apela, la finalul lunii iulie, la un împrumut de stat pentru a asigura continuitatea proiectelor de mobilitate aflate în fază de execuţie, respectiv reabilitarea pasajului peste calea ferată, a staţiei de autobuz şi a străzii Harghita.

„Acest lucru a fost necesar deoarece finanţarea promisă anterior de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene întârzia să sosească, forţând oraşul să acopere costurile de execuţie din resurse proprii. În luna februarie, am solicitat suma de 20,7 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor deja efectuate, iar în vara am cerut încă 25,3 milioane de lei. Astăzi dimineaţă (marţi, 22 august), ‘datoria’ a fost achitată: suma de 46 de milioane de lei se regăseşte acum în contul Primăriei Miercurea-Ciuc, ceea ce face inutilă accesarea creditului de 15 milioane de lei de la Trezoreria de Stat”, se arată în comunicatul menţionat.

În context, primarul primarul Korodi Attila a declarat, citat în comunicat, că se renunţă la această sursă externă, urmând exemplul altor oraşe, dar a punctat faptul că „împrumutul pe termen lung rămâne o opţiune care poate fi luată în calcul, deoarece poate fi necesar pentru realizarea proiectelor majore actuale şi viitoare”. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE