PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: Documentaţiile de finanţare a celor patru parcuri industriale, depuse

Documentaţiile tehnice pentru cele patru parcuri de specializare inteligentă din Baia Sprie, Fărcaşa, Şomcuta Mare şi Târgu Lăpuş au fost aprobate de consilierii judeţeni şi urmează a fi depuse la deschiderea apelului de finanţare pe programul POR pentru Regiunea de Nord-Vest, a informat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

„Consider că, prin depunerea spre finanţare a proiectelor pentru parcurile industriale de specializare inteligentă, am pus piatra de temelie pentru dezvoltarea pe termen lung a judeţului nostru, care va aduce bunăstare pentru maramureşeni, aici, acasă”, a spus Ionel Bogdan.

Conform aceleiaşi surse, valoarea proiectelor depuse spre finanţare este în valoare 74 milioane de euro sumă care cuprinde şi banii pentru infrastructură, dar şi ajutorul de stat pentru instalarea antreprenorilor care investesc în aceste parcuri.

Proiectul de finanţare rezolvă problema infrastructurii în fiecare parc industrial: reţea de apă, canalizare, gaz şi curent, drumuri de acces pentru fiecare parcelă. Astfel, fiecare investitor are toate facilităţile pentru a investi în Maramureş.

Totodată, fiecare antreprenor, în urma selecţiei, va beneficia de ajutor de stat de până la 2,5 milioane de euro, dar nu mai mult de 60% din investiţia propriu zisă, pentru construcţii şi dotări în Parcul Industrial. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE