PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Investiţie de 4,1 milioane lei pentru amenajarea tronsonului 2 bis din Parcul Liniei

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat joi studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici în vederea amenajării tronsonului 2 bis al Parcului Liniei.

„Terenul se află în proprietatea statului român prin Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi concesionat Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. şi momentan este o zonă insalubră cu multe linii de cale ferată dezafectate. Parcul se desfăşoară în prelungirea Parcului Liniei tronson 1 şi tronson 2 pe o lungime de aproximativ 486 ml şi o suprafaţă de aproximativ 4.210 mp şi face legătura cu Bulevardul Doina Cornea”, indică nota de fundamentare.

Conform documentului, necesitatea lucrărilor propuse este legată de starea actuală a zonei şi asigurarea continuităţii parcului Liniei 1 şi Liniei 2 şi legătura acestora în Bulevardul Doina Cornea.

Suprafaţa aleilor va fi de 1.397 mp, suprafaţa zonelor cu pardoseală (decking) – 1.790 mp, suprafaţa spaţiilor verzi – 830 mp. Vor exista 28 de băncuţe şi un sistem automatizat de irigaţii.

Valoarea estimată a investiţiei este de 4.157.980 lei fără TVA, iar durata de realizare a investiţiei este de 5 luni.

Pe 1 iunie, a fost inaugurată primă etapă a proiectului Parcul Liniei, situat pe Strada Liniei, în Cartierul Militari. Acesta include pistă de biciclete pe o lungime de 1,1 km, două terenuri de baschet construite la standardele Federaţiei Internaţionale de Baschet, cu gradene pentru spectatori, cel mare mare skatepark din sector, fântână drydeck, dar şi un loc de joacă de aproape 2.000 mp, ce cuprinde echipamente pentru copiii între 1 şi 14 ani.

Lucrările la Faza 2, cuprinsă între Gara Cotroceni şi Bulevardul Doina Cornea, ar urma să fie gata până la finele anului. Vor fi amenajate: o pistă de biciclete cu o lungime de 585 metri, ce o va continua pe cea de la Faza 1, pistă de pumptrack, fântână drydeck, loc de joacă, zonă specială pentru activităţi sportive în aer liber: bare pentru tracţiuni, bare cu inele, scări de căţărare, perete de căţărare cu frânghie, obstacole în serie, box. Tot aici vor fi amplasate: rastel de biciclete, pergole, hamace, dar şi cinci foişoare smart, dotate cu wi-fi, unde se va putea lucra în aer liber.

Pe o bucată de 5.000 mp, denumită Liniei 2 bis, vor fi amenajate doar alei încadrate de spaţiu verde, anunţa primăria, la momentul respectiv. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE