PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Argeş: 38 de intersecţii din Piteşti, modernizate în cadrul unui proiect de management al traficului

Primăria Piteşti a organizat, miercuri, o conferinţă publică de prezentare a stadiului implementării unui proiect ce vizează crearea unui sistem de management al traficului, în cadrul căruia vor fi modernizate 38 de intersecţii din municipiu.

„Unii spun că sunt prea multe semafoare, alţii spun că se circulă bine, au fost şi situaţii în care s-a cerut să mai introducem unele semafoare. Eu zic că sistemul este bun”, a declarat, în deschiderea dezbaterii, primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea.

Prof. dr. ing. Valentin Stan de la Universitatea Politehnica Bucureşti, proiectantul a cinci cereri de finanţare prin PNRR ale proiectului „Extinderea sistemului de managementul traficului Piteşti”, dar şi specialiştii care implementează actualul proiect de management al traficului au răspuns întrebărilor primite din partea celor prezenţi la eveniment – reprezentanţi ai societăţii civile, oameni de afaceri, reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari şi consilieri locali.

În cadrul discuţiilor au fost analizate obiectivele principale ale proiectelor, printre care creşterea siguranţei rutiere, în principal a pietonilor şi a bicicliştilor, precum şi utilizarea la maximum a instrumentelor de finanţare externă pentru dezvoltarea municipiului, din perspectiva necesităţilor specifice Piteştiului şi a strategiei Uniunii Europene pentru mobilitate.

Potrivit datelor comunicate de administraţia locală, numărul de autovehicule personale a crescut permanent, de la 130 la 1.000 de locuitori în 1989 la 422 la 1.000 de locuitori în prezent, iar o tendinţă de creştere este estimată şi pentru următorii 10 ani. În aceste condiţii, trecerea la un sistem integrat de management informatizat ar reprezenta cea mai bună soluţie pentru traficul rutier din municipiu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Piteşti, cele două proiecte aflate în curs de implementare, cu finanţare nerambursabilă prin POR şi PNRR – „Crearea unui sistem de management al traficului şi măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în municipiul Piteşti” (stadiu de execuţie 75%) şi „Extindere sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători din municipiul Piteşti” – vor fi urmate de alte cinci proiecte finanţate prin PNRR, care vor genera extinderea sistemului de management integrat al traficului la nivelul întregului municipiu, pentru eficientizarea completă a funcţionalităţii acestuia. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE