PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Arad: La trei ani de la inaugurare, gazonul de pe stadionul UTA va fi refăcut cu 9.000.000 de lei

Gazonul de pe Arena „Francisc Neuman” (stadionul UTA) urmează să fie refăcut cu un buget de aproximativ 9.000.000 de lei, la trei ani de la inaugurarea bazei sportive construite de la zero cu 14 milioane de euro, au anunţat, vineri, reprezentanţii Primăriei Arad.

Conform Primăriei Arad, licitaţia pentru atribuirea lucrării de refacere a gazonului s-a încheiat, câştigătoare fiind desemnată firma Sports Fields SRL.

Valoarea estimată totală pentru realizarea acestui obiectiv a fost de 9.408.143 lei fără TVA, dar după licitaţie valoarea a coborât la 8.817.296 de lei fără TVA.

Primăria informează că durata contractului este de maximum trei luni pentru serviciile de proiectare şi maximum cinci luni pentru execuţie, la care se adaugă o lună pentru întreţinerea suprafeţei.

Urmează să fie refăcute sistemele de drenaj şi degivrare, substratul de bază, a celui de cultură şi sistemul de irigaţii. Ulterior se va monta gazonul hibrid (mix între gazon natural şi gazon artificial). Proiectul mai prevede achiziţia unor echipamente şi utilaje de întreţinere a suprafeţei de joc.

Noul stadion municipal a fost inaugurat în august 2020, în prezenţa ministrului de atunci al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Marian Stroe, care se declarase impresionat de construcţie. Lucrările au durat cinci ani, arena fiind construită pe locul fostului stadion UTA. Investiţia a fost finanţată exclusiv din bugetul local, cu 14 milioane de euro.

Arena „Francisc Neuman” are 12.584 de locuri, tribune acoperite şi instalaţie de nocturnă cu 174 de proiectoare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE