PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Timişoara doreşte extinderea cu 15 milioane de euro a acordulului de finanţare cu BERD, pentru investiţii cu finanţări europene

Primăria Timişoara doreşte extinderea creditului contractat cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în valoare de 20,3 milioane de euro, semnat în decembrie 2021, solicitând acum alte 15,1 milioane de euro pentru investiţiile oraşului în mobilitate verde.

Viceprimarul Ruben Laţcău (USR) a anunţat, miercuri, că fondurile vor fi folosite pentru a asigura continuitatea proiectelor majore pe fonduri europene unde au existat întârzieri de la nivel central. Cu aceste sume vor fi cofinanţate trei proiecte majore ale oraşului, care se derulează cu fonduri europene, respectiv reabilitarea Căii Bogdăneştilor (3,2 milioane de euro), achiziţia celor 23 de tramvaie noi (5 milioane de euro) şi a 44 de autobuze electrice noi (6,9 milioane de euro).

Împrumutul are o dobândă care rezultă din suma ratei interbancare la şase luni, plus o marjă de 1,15% pe an.

„Am primit încă un semnal puternic de încredere de la partenerii noştri de la BERD. În timp ce finanţările cu fonduri europene s-au blocat la Bucureşti, am căutat soluţii pentru a nu opri proiectele vitale ale Timişoarei. Investim în mobilitate verde, ca să reducem poluarea şi traficul din oraş şi să oferim o alternativă de deplasare pentru cei care locuiesc şi muncesc în Timişoara”, a transmis Ruben Laţcău.

Propunerea va fi supusă votului aleşilor locali în şedinţa de Consiliu Local de miercuri AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE