PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: CJ alocă 7,4 milioane de lei pentru Programul Judeţean de Dezvoltare Economico-Socială

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a semnat contractele de finanţare a proiectelor declarate câştigătoare în cadrul sesiunii din anul 2023 a Programului Judeţean de Dezvoltare Economico-Socială Iaşi pentru perioada 2021-2024.

Potrivit preşedintelui CJ Iaşi, valoarea totală a cererilor de finanţare declarate câştigătoare este de 7,4 milioane lei, cu 50% mai mult faţă de alocarea bugetară a aceluiaşi program pentru anul 2022.

„Programul Judeţean de Dezvoltare Economico-Socială marchează o nouă etapă în dezvoltarea judeţului în ansamblul său. Acolo unde nu sunt resurse suficiente sau lipsesc alte perspective de finanţare, avem datoria morală de a interveni, o datorie care este chiar mai importantă decât cea administrativă care nu prevede astfel de atribuţii pentru Consiliul Judeţean. Chiar dacă nu intră în sfera directă de acţiune a administraţiei judeţene, ne implicăm pentru a sprijini comunităţile locale să se dezvolte. Reabilitarea pieţelor şi târgurilor nu doar că va schimba aspectul oraşelor şi satelor, dar va spori şi calitatea vieţii cotidiene a localnicilor. Modernizarea sau construirea terenurilor de sport înseamnă că fiecare copil, tânăr sau adult va avea un loc adecvat pentru activităţi recreative şi sportive, promovând astfel un stil de viaţă sănătos şi unitate în comunitate. Succesul programului nu depinde doar de finanţarea Consiliului Judeţean, ci şi de colaborarea cu autorităţile locale, iar implementarea acestor proiecte trebuie să fie un efort comun pentru binele locuitorilor judeţului nostru”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Costel Alexe. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE