PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: Fonduri europene de 2,8 milioane de lei pentru dotarea şcolilor speciale şi a cluburilor sportive şcolare

Şcolile speciale din judeţ, cluburile sportive şcolare şi Palatul Copiilor vor beneficia de dotare din fonduri europene în valoare de aproximativ 2,8 milioane lei, anunţă Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi.

„Contractele de finanţare au fost semnate deja, astfel că, în cel mai scurt timp, vor demara procedurile de licitaţie. Dotările vor fi achiziţionate pentru Şcoala Gimnazială Specială ‘Constantin Pufan’, Liceul Tehnologic ‘Simion Mehedinţi’, Şcoala Profesională Specială ‘Emil Gârleanu’ (inclusiv Şcoala Specială de Arte şi Meserii ‘P.P. Neveanu’), Şcoala Specială ‘Constantin Păunescu’, Palatul Copiilor, inclusiv pentru filiala de la Tecuci, Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, Clubul Sportiv Şcolar Tecuci şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională”, se arată într-un comunicat de presă remis de CJ Galaţi.

În total vor fi dotate cu mobilier şi materiale didactice 39 de săli de clasă, iar 31 de săli de curs şi două laboratoare de informatică vor fi dotate cu echipamente IT moderne. De asemenea, vor fi dotate şi 7 cabinete de asistenţă psihopedagogică, două săli de sport şi patru ateliere de practică.

„Mai mult, am obţinut finanţare şi pentru dotarea a şase săli de antrenament de la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi şi Clubul Sportiv Şcolar Tecuci. Este vorba despre echipamente de forţă, sisteme performante indoor pentru îmbunătăţirea tehnicii în sporturi precum caiac-canoe sau înot, kituri de antrenament, manechin pentru sala de lupte şi judo, porţi şi mingi de handbal, trambuline şi saltele pentru săritura la înălţime. Iar investiţiile nu se opresc aici. Am atras fonduri europene şi pentru dotarea a trei cabinete şcolare de la Palatul Copiilor, respectiv cele de navomodele şi limbi străine de la sediul din Galaţi, precum şi cel de cultură şi civilizaţie românească de la filiala din Tecuci”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 2,8 milioane lei, iar finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE