PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Satu Mare: Proiect de 39 milioane euro pentru spitalul din Carei

Primăria Carei a depus spre finanţare la Compania Naţională de Investiţii (CNI) un proiect în valoare de 39 milioane de euro în vederea reabilitării, modernizării, dotării şi extinderii spitalului municipal, informează administraţia, marţi, pe Facebook.

„Prin acest proiect se propune extinderea spitalului pe orizontală pentru a putea găzdui spaţiile necesare unui Compartiment Primiri Urgenţe atât pentru adulţi cât şi pentru copii, a unui Sector Spitalizare de Zi (15 paturi) compact, a unui Laborator Roentgendiagnostic (imagistică şi radiologie)”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Extinderea cuprinde şi un Bloc Operator şi Compartiment Asistenţă Terapie Intensivă (ATI) (zece paturi), conform normelor în vigoare atât din punctul de vedere al siguranţei la incendiu cât şi din punct de vedere al sănătăţii populaţiei şi siguranţei în exploatare.

De asemenea, se propun lucrări de eficientizare energetică prin dotarea cu utilaje de ultimă generaţie cu consum redus de energie electrică şi de combustibil gazos şi prin realizarea unei instalaţii de producere de energie electrică verde prin panouri fotovoltaice şi solare.

Primăria Carei derulează alte patru proiecte prin Compania Naţională de Investiţii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE